Fret 'Vincent' vliegt van Eindhoven naar Cambridge en haalt Britse media

28 augustus 2013 om 18:47
nl
Een fret die waarschijnlijk als verstekeling met een Hercules-vliegtuig van de Nederlandse luchtmacht vanaf Eindhoven Airport in Engeland is terechtgekomen, zorgt daar voor lichte ophef.
Geschreven door

Dierenbeschermers aan de overkant van de Noordzee hebben inmiddels een actie op touw gezet om 'Vincent de verstekeling' terug te krijgen naar zijn baasjes.
Het achttien maanden oude beestje werd zondag ontdekt in een hangar op het vliegveld van Cambridge. Medewerkers van de Britse migratiedienst denken dat 'Vincent' is meegevlogen met de Hercules die in Eindhoven was opgestegen.
ChipEen dierenarts stelde dankzij een chip in het diertje vast dat het beest uit Nederland komt. Vincent wordt voorlopig verzorgd door medewerkers van het Wood Green-dierenasiel. Wood Green heeft een landelijke oproep gedaan om Vincent terug bij zijn baasje te krijgen.
“Vincent is een alerte en speelse fret en we hopen dat we hem met een beroep op het publiek snel weer met zijn familie kunnen herenigen”, aldus de verklaring.  
'Vincent de verstekeling'Het verhaal van 'Vincent de verstekeling' heeft inmiddels verscheidene Britse media gehaald, waaronder de BBC. Op foto's is hij te zien in zijn kooi, tussen twee Nederlandse vlaggen.
De Nederlandse luchtmacht tast nog in het duister over de herkomst van de fret. De bemanning van de Hercules, die vrijdag landde in Cambridge, had in ieder geval geen weet van een verstekeling. "We hebben geen idee. Het is een sterk en grappig, maar ook bijna een ongeloofwaardig verhaal", aldus een woordvoerder van de luchtmacht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.