Hits van Rob de Nijs, Ellen ten Damme en Paul de Leeuw live vanaf carillon Grote Kerk in Breda

29 augustus 2013 om 15:57
nl
Op de Grote Markt in Breda klinkt vanaf volgende week vrijdag regelmatig een verrassend melodietje uit het carillon. Stadsbeiaardier Paul Maassen gaat namelijk één keer per maand nummers spelen die horen bij voorstellingen die op dat moment in het Chassé Theater te zien zijn.
Geschreven door

Maassen speelde al eerder wat hippere nummers, bijvoorbeeld uit de musical Shrek. Dat was toen zo'n succes dat de beiaardier met het Chassé Theater naar een vervolg zocht.
Verbinden"In december vorig jaar heb ik mijn pa opgevolgd als stadsbeiaardier", vertelt Maassen. "Ik wil voortzetten wat hij altijd al deed: proberen om te verbinden." Dankzij Maassen is het repertoire van de grote voorstellingen in het Chassé Theater te horen op de Grote Markt.
Aanstaande vrijdag klinken de bekendste nummers van Rob de Nijs uit het carillon, maar er staan ook verschillende bekende opera's, nummers van Ellen ten Damme en Paul de Leeuw op het programma. "En als het lukt ga ik ook nog wat doen met Jungle Book", aldus de stadsbeiaardier.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.