1800 Tilburgse studenten openen het nieuwe studiejaar met een enorme biercantus

TILBURG - Ruim 1800 studenten hebben zich maandagavond verzameld op het Willemsplein in Tilburg om te zingen en onbeperkt bier te drinken. Tijdens de Tilburg University Cantus (TUC) werden liters bier geschonken.
Het idee van een biercantus is simpel: vier mannen in traditioneel rokkostuum zingen een liedje op het podium en vervolgens neemt een enorme groep studenten het van hen over. Het is de vijfde keer dat de biercantus werd georganiseerd, traditioneel op de eerste officiële dag van het collegejaar.

Hollandse hoeren
Waarschijnlijk zullen niet alle ouders hun zonen en dochters terug willen zien, één dag nadat ze zijn vertrokken uit het ouderlijk huis. Massaal zongen schattige meisjes van 17 jaar liedjes mee over 'Hollandse hoeren' en 'sex achter het gordijn''.

Goede doel
Serve the City Tilburg, een vrijwilligersorganisatie waarbij studenten zich inzetten voor het welzijn van Tilburg, is dit jaar het goede doel op de Tilburg University Cantus. De droom van Serve the City is dat elke student aan het eind van zijn studententijd een steentje heeft bijgedragen aan een beter Tilburg en dat ook blijft doen na het afronden van zijn studie.