Video

Jonge Eindhovense regisseur debuteert op Nederlands Film Festival

4 september 2013 om 04:02
nl
De jonge Eindhovense regisseur Sjoerd de Bont (25) debuteert eind september met zijn eerste speelfilm op het Nederlands Film Festival. Het bijzondere aan de film is dat hij gemaakt is met bijna geen budget én in slechts 48 dagen.
Geschreven door

De filmset in Schaijk ziet er misschien een beetje geïmproviseerd uit. Maar de film die hier opgenomen wordt, doet niet onder aan andere films die in de bioscoop te zien zijn.
Uniek filmprojectDe film '48 minuten' is onderdeel van het unieke 48 Days Film Project. In tegenstelling tot het reeds bekende 48 Hours Film Project, waarbij een korte film wordt gemaakt in twee dagen, wordt nu een echte speelfilm van anderhalf uur gemaakt.
Volgens de jonge regisseur Sjoerd de Bont is dat best kort. "Normaal gesproken doe je daar een jaar of langer over. Dus het is een uitdaging om dat nu in 48 dagen voor elkaar te krijgen."
Niet één maar vijf regisseursSjoerd heeft niet alleen weinig tijd om de speelfilm te maken. Hij regisseert de film namelijk samen met vier andere regisseurs. "Dat maakt het best ingewikkeld, want iedereen wil zijn eigen stijl bewaken", aldus De Bont.
Voor actrice Sanne Gloria Verboom uit Den Bosch is het haar eerste rol in een lange speelfilm. En het is meteen raak want ze speelt namelijk de rol van een grote gemenerik. "Ik moest iemand keihard tegen een wc-bril meppen", vertelt Verboom. Een rol die niet makkelijk is om te spelen, zeker niet als het misgaat. "Dan denk ik: straks vinden ze me echt een rotwijf", lacht ze.
Te weinig tijd om te beoordelenOp 26 september gaat de film in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht. De film dingt niet mee voor de Gouden Kalveren. De jury heeft namelijk te weinig tijd om de film nog te beoordelen. Maar de filmmakers zijn van plan om de film in te sturen voor andere filmfestivals.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.