Brabant Open Air 2013: 13.500 bezoekers genieten ondanks de regen van onder meer Ed Kowalczyk

EINDHOVEN - Brabant Open Air op Strijp S in Eindhoven beleefde dit jaar een natte editie. Maar dit mocht de pret voor de 13.500 bezoekers absoluut niet drukken. Met poncho's en paraplu's trotseerden zij de regenbuien. Het prima programma met diverse Nederlandse artiesten, maar ook voormalig Live-frontman Ed Kowalczyk en het Britse Will and the People maakte alles goed. Bezoekers konden zich bovendien opwarmen bij de binnenpodia.
Festival-directeur Marc Meeuwis sprak zaterdag weer van een groot feest. Ook de vrijdagavond met 'Maten van Brabant' noemde hij een succes. "Een supergave avond. Mooie shows, goede sfeer en veel positieve reacties."

Ed nogwat
Ondanks het depri weertje was de line-up zeker de moeite waard. Het leek wel of alle vaste waarden uit de Nederlandse popmuziek in Eindhoven waren samengekomen. Van recent doorgebroken talent als Kensington, Tessa Rose Jackson en Blaudzun tot de jarenlange ervaring van BLØF, Moke en Bettie Serveert. Zij en vele anderen stonden zaterdag verdeeld over drie podia waarvan twee binnen en één buiten.

Om het aanbod van acts wat meer onderscheidend te maken haalde de organisatie ook enkele buitenlandse acts naar Strijp S waaronder dus Will and the People. Opvallend extraatje vormde Ed Kowalczyk, de voormalig frontman van de Amerikaanse band Live. Sinds 2009 heeft hij gekozen voor een solocarrière. Volgens bezoeker Fred Rommens een aanwinst. Een enkeling is er niet bekend mee. "Ed nogwat. Wat een mooie stem! #BOA13".

Ziek op de bank
Het programma begon zaterdagmiddag met een optreden van de Tilburgse Isabelle Amé. Met haar folkpop wist ze de eerste, vroege bezoekers op te vrolijken. Maar ze kwam gehavend uit de strijd. Haar stem begaf het na haar optreden in Eindhoven. Haar show in Breda van zaterdagavond moest ze cancelen en ze kroop met een kop thee op de bank.De bezoekers van Brabant Open Air brachten het er waarschijnlijk beter vanaf. Ze konden zich zaterdagavond in ieder geval nog lekker warm dansen voor ze naar huis gingen tijdens de afterparty 90's Now in het Klokgebouw.