Video

Kunstwerk in Bredase tunnel waar thaibokslegende Ramon Dekkers stierf is bijna af

9 september 2013 om 18:45
nl
"Ik ben heel trots. En ik weet zeker dat Ramon dat ook is." Mandy Dekkers, zus van de overleden thaibokslegende Ramon Dekkers, kijkt tevreden naar het kunstwerk in de Emertunnel in Breda. Woensdag moet het af zijn. Het werk is ter nagedachtenis aan "The Diamond' Dekkers. De thaibokser overleed in februari nadat hij in de Emertunnel onwel werd toen hij aan het trainen was op zijn racefiets.
Geschreven door

Dekkers viel in het tunneltje bij de kruising met de Emerparklaan. Hulpdiensten rukten massaal uit met zes politiewagens, drie ambulances en een traumahelikopter. Ook omstanders schoten te hulp. Reanimatie mocht niet baten. Zijn uitvaart kon rekenen op massale belangstelling.
Medewerking gemeenteZus Mandy maakte zelf de tekeningen voor het werk. Bevriende kunstenaar Bart Perree zette het met sjablonen en spuitbussen op de muur. Mandy en Bart hebben een vergunning gekregen van de gemeente Breda om het tunneltje waar Dekkers overleed op te sieren. Die maakte de linkerzijde van het tunneltje wit zodat de kunstenaars aan de slag konden.
Wethouder Bob Bergkamp kwam zaterdag en zondag langs om de vorderingen te zien. Aanstaande woensdag krijgt het kunstwerk een 'hufterproeflaag'en wordt het werk offcieel gepresenteerd.
PersoonlijkAlles in het kunstwerk heeft iets met de beroemde thaibokser te maken. Dekkers maakte grote furore in Thailand. In de schildering zitten dan ook veel verwijzingen naar dat land.
Er is een portret van Dekkers zelf en er zijn silhouetten van andere thaiboksers. Maar er is ook een soort skyline van een plek in Thailand te zien met tempels. En dan is er het logo dat Ramond Dekkers gebruikte, met een diamant. Een verwijzing naar zijn bijnaam 'The Diamond'.
En de geboorte-buddha van de overleden sporter prijkt aan de tunnel-wand. Mandy Dekkers: "Hij was wel een buddhist en Thailand was echt zijn ding. Ik denk dat hij liever daar was dan hier."
Hart en zielZus Mandy Dekkers maakte het ontwerp voor de schildering. Met de uitvoering door vriend Bart Perree is ze erg tevreden. "Die warme kleuren. Ramon was zelf ook een warm persoon. Het is precies zoals ik wilde. Ik ben heel trots en weet zeker dat hij dat ook is."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.