Video

Tilburgse Poes Timmy op straat beschoten

8 september 2013 om 13:07
nl
Hanny Heuvelink uit Tilburg zag afgelopen vrijdag iets vreemds op het kopje van haar poes Timmy. Onder haar oor zat wat bloed en een hard metalen bolletje. Met een pincet peuterde Hanny de kogel uit haar vacht. Direct was een rond gaatje zichtbaar. Ze kon bijna niet geloven wat er was gebeurd, haar poes was beschoten.
Geschreven door

"Het is toch triest dat mensen hiertoe in staat zijn", zegt Hanny Heuvelink. "Timmy is een echte huiskat. Ze komt niet vaak buiten en als ze dat al doet blijft ze in de buurt van het huis. Ik denk daarom dat Timmy in de buurt is beschoten. Aan de bomen heb ik pamfletten opgehangen, ik hoop dat iemand iets heeft gezien."
Liefde op het eerste gezicht Poes Timmy heeft de aanslag overleefd, het gaatje in haar hoofd is al bijna dichtgegroeid. De poes is acht jaar oud en heeft al veel eigenaren gehad.
"Haar eerste eigenaar is overleden. Ze is toen naar een andere baas gebracht maar dat klikte niet. Timmy werd naar het dierenasiel gebracht, daar heb ik haar gevonden. Het was liefde op het eerste gezicht."
BangHanny`s andere twee andere katten durven ook niet meer naar buiten. "Ze merken dat er iets is gebeurd. Timmy is sinds de mishandeling erg schrikachtig, ze rent weg als ze een hard geluid hoort."
MediaOp de Facebookpagina van Hanny staat een foto van Timmy. De berichten stromen binnen. Veel mensen zijn boos over wat haar is overkomen. De Telegraaf opende vandaag met het verhaal van de beschoten kat. Op 3FM mocht ze haar verhaal vertellen.
"Ik had niet gedacht dat er zóveel aandacht voor zou zijn. Een vriendin zei tegen me, 'Hanny, je bent nu beroemder dan Obama'."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.