Snel plan om dumpingen drugsafval in buitengebied tegen te gaan

8 september 2013 om 17:08
nl
Binnen een maand komt de provincie met een plan van aanpak dat er voor moet zorgen dat er minder drugsafval wordt gedumpt in het Brabantse buitengebied. Het plan gaat uit van een eenduidige aanpak in Brabant.
Geschreven door

Er moet een betere samenwerking komen tussen onder meer gemeenten, politie, brandweer en justitie.
Kennis delenDaarbij gaat het er in ieder geval om dat kennis wordt gedeeld en er afspraken komen over meldingen en de registratie van die meldingen.
Wat de afspraken in de praktijk betekenen kan een woordvoerder van de provincie nog niet zeggen, omdat er nu nog gesprekken lopen met betrokken instanties, zoals de politie, gemeenten en het ministerie van Veiligheid en Justitie. De woordvoerder verwacht dat het plan uiterlijk begin oktober klaar is.
StaatsbosbeheerEerder trok Staatsbosbeheer al aan de bel over de toename van het aantal dumpingen van drugsafval. Volgens provinciebestuurder Johan van den Hout kost het elke keer 10.000 tot 15.000 euro om de vaten en de verontreiniging op te ruimen.
Dit jaar troffen de politie en Staatsbosbeheer in onder meer Bavel, Lith, Oirschot en Oisterwijk drugsafval aan. De grootste dumping op West-Brabants grondgebied was volgens boswachter Marcel Douma zestig vaten met chemicaliën. Iemand die zijn hond aan het uitlaten was, zag de vaten liggen aan de Oude Tilburgsebaan in Dorst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.