Schaliegas rel binnen de JOVD: 'Ik heb hem nog niet op zijn bek geslagen' (nog niet)

AMERSFOORT / HAAREN - ‘Geen aardgas meer naar het hypocriete Brabant’ Wie zijn eigenlijk die jonge VVD-ers, die vorige week voorstelden om Brabant af te sluiten van het aardgasnet omdat provinciale politici Brabant schaliegas-vrij willen verklaren? Tijdens een JOVD-politiekweekend kregen de Groningse rechtse puistenkoppen bezoek uit Brabant.
Ze zitten bijna allemaal strak in het pak, gepoetste schoenen, stropdas om en in de rechterhand (uiteraard ) een flink glas bier. Uit alle delen van het land praten toekomstige politici in Amersfoort over de meest merkwaardige stellingen.

'Voor zijn bek slaan'
Onder de JOVD-ers ook vertegenwoordigers uit Groningen en Brabant. "Ik heb hem nog niet voor zijn bek geslagen, maar dat gaat vast nog gebeuren", zegt Jelle van Nuland van de JOVD Eindhoven, die de JOVD Groningen een 'Russische organisatie noemt". Van Nuland heeft het over Paul Kuyer, één van de Groningers die Brabant wil afsluiten van het aardgasnet.

'Mes in de rug' voor VVD Haaren
Maar Van Nuland zegt ook dat hij voorstander is van proefboringen in Boxtel en of Haaren. De voorzitter van de JOVD Eindhoven krijgt even later ook steun van de JOVD Hart van Brabant.

"Ook wij zijn voorstander van proefboringen in het gebied", zegt Justin Heel van de JOVD 'Hart van Brabant'. Dat 'Hart van Brabant' zich aansluit bij Eindhoven is een nieuwe ontwikkeling.

Hand en tand verzet
Het is bijna 'een mes in de rug' van de lokale VVD-fractie in Haaren die zich met hand en tand verzet tegen onderzoek en exploitatie van schaliegas in de Brabantse bodem

Doordat nu twee JOVD-afdelingen voorstander zijn van proefboringen zegde JOVD'er Boy Scholtze uit Haaren zijn lidmaatschap op van de JOVD. Daarbij kreeg hij de steun van de VVD-fractievoorzitter in Haaren, Ton van de Ven.