Marktkooplui Bergen op Zoom willen niet naar het centrum en stappen naar de rechter

10 september 2013 om 21:08
nl
Marktkooplui in Bergen op Zoom stappen naar de rechter om een fatsoenlijke plaats in de stad te krijgen. Dat laten ze woensdag weten. Het college van B en W wil de markt in het centrum, maar dat zien de markthouders niet zitten. Volgens Henk Achterhuis van de belangenorganisatie van de marktkooplieden is de nieuwe ongeschikt en gaat het merendeel van de marktkooplui erop achteruit.
Geschreven door

Een andere plek, die ze wel goed vinden, heeft het college nu aan andere marktkooplui gegeven. Belangenvereniging CVAH voor de ambulante handel is boos dat het college dat heeft gedaan, zonder de gemeenteraad of de marktcommissie zelfs maar in te lichten.
Niet naar het centrumDe marktkooplui willen niet naar het centrum, omdat die plek kleiner is en hun klanten er niet gratis kunnen parkeren. De winkeliers daar zitten niet op hen te wachten en ook zijn de straten veel te smal om een grote bezoekersstroom kwijt te kunnen. Volgens Achterhuis wordt twee derde van de marktkooplui weggestopt in een straatje achteraf in de nieuwe plaats bij het centrum. "We zitten nu op de rand van het centrum en iedereen is daar tevreden over."  
Achterhuis beklaagt zich over de communicatie met Bergen op Zoom. "Deze kwestie speelt nu al bijna twee jaar. Iedere keer als ik Bergen op Zoom hoor, moet ik nog altijd tot tien tellen. Hoe ondernemers worden behandeld door de gemeente is echt ver beneden peil."



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.