Video

Bewoners Orgelplein Eindhoven krijgen geen geld van gemeente

11 september 2013 om 14:28
nl
Bewoners van het Orgelplein in Eindhoven krijgen geen geld van de gemeente. Volgens de bewoners zijn hun woonwagens verzakt en is dat de schuld van de gemeente.
Geschreven door

De gemeente zegt dat er andere oorzaken zijn voor de problemen met de wagens en dat dat niet de schuld van de gemeente is. Heidy Waijers, bewoner van het Orgelplein snapt er niets van. Ze laat een kruipruimte zien waar het water zeer hoog staat.
En even verderop is een gat in een stoep, met modder en water."Als dit niet door verzakkingen komt dan weet ik het niet meer", aldus een boze Waijers, die ook nog eens verschillende scheuren in de muren van haar haar woning laat zien.
OnderzoekenDe gemeente zegt dat er twee onderzoeken zijn geweest naar eventuele verzakkingen. "Deze zijn niet aangetroffen", zegt wethouder Torunoglu. Wat de oorzaak van de problemen dan wel is, wil de wethouder niet zeggen. "Ik wil niet ingaan op individuele klachten", aldus Torunoglu.
Bewoners in beroepIn 2010 werden wel verzakkingen aangetoond. De schade en herstel van de grond heeft de gemeente toen betaald. Dat kostte, zo blijkt nu, 1,6 miljoen euro. De schade van nu gaat de gemeente dus niet betalen. De bewoners gaan in beroep

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.