1348 besmettingen met mazelen, drie kwart Brabanders wil dat overheid vaccineren verplicht

11 september 2013 om 19:03
nl
Ruim zeventig procent van de Brabantse bevolking vindt dat de overheid alle ouders moet verplichten hun baby te laten vaccineren tegen de mazelen. Dat blijkt uit onderzoek van EénVandaag en Omroep Brabant onder ruim 4000 Brabanders. Het aantal meldingen van mazelen is deze week met 54 nieuwe gevallen gestegen naar 1348.
Geschreven door

Zo´n drie kwart van de Brabanders vindt dat predikanten de leden van hun geloofsgemeenschap moeten oproepen hun kinderen te laten inenten tegen de mazelen. Minister-president Rutte is volgens dezelfde ondervraagde groep niet te ver gegaan toen hij in juli de predikanten daarop wees.
'Kinderen weigeren op crèches'Geven ouders geen gehoor aan de vaccincatie dan mogen crèches, volgens een ruime meerderheid van de ondervraagden, deze kinderen gewoon weigeren.
Sinds mei is er sprake van een mazelenepidemie. Verreweg de meeste mensen die besmet raken, wonen in de zogeheten 'biblebelt'. Een gebied waar veel strenggereformeerden wonen die vanwege hun geloof afzien van vaccinatie. In Brabant is dat in het Land van Heusden en Altena.
'Piek komt in het najaar'Het werkelijke aantal besmettingen is waarschijnlijk hoger, omdat de meeste mensen met mazelen niet naar de dokter gaan. Het RIVM verwacht dat de piek van het aantal besmettingen nog moet komen, mogelijk in het najaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.