Helmonder Dave Hakkens gaat verspilling smartphones te lijf met de Phonebloks

12 september 2013 om 02:15
nl
Wie kent het verschijnsel niet? Een onderdeel van je smartphone is stuk of het abonnement is afgelopen en we weten niet hoe snel we een nieuwe moeten aanschaffen. Met als gevolg: een flinke berg gedumpte smartphones. Maar Dave Hakkens uit Helmond heeft dé oplossing: de Phonebloks.
Geschreven door

De Phoneblok is een telefoon met blokjes op de achterkant. Is er een onderdeel kapot dan hoeft alleen het bewuste blokje te worden vervangen. Ben je toe aan meer opslagruimte, een sterkere batterij of een betere camera dan hoef je alleen maar het bewuste blokje te vervangen. 
Op de Phoneblok kun je ook onderdelen weglaten. Als je nooit een filmpje opneemt of een foto maakt, waarom zou je dan een camera op je Phonebloks nemen?  De gebruiker stelt op die manier zijn eigen ideale smartphone samen en kan deze naar eigen wens upgraden.
'Eeen massale schreeuw'Om de Phonebloks verder vorm te geven roept Hakkens via social media op bedrijven enthousiast te maken om te investeren in zijn creatie. De Helmonder is van plan om op 29 oktober op internet met ‘een massale schreeuw' om aandacht te vragen voor de Phonebloks. Wat dat precies inhoudt, is nog niet bekend.
[YouTube:body:http://www.youtube.com/watch?v=oDAw7vW7H0c]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.