Tilburg wil twee miljoen uittrekken voor kwakkelende winkelcentra

12 september 2013 om 12:53
nl
Burgemeester en wethouders in Tilburg willen twee miljoen euro uittrekken om kwakkelende winkelgebieden in die stad uit het slop te trekken. Winkeliers met goede ideeën waarmee een winkelcentrum aantrekkelijker kan worden gemaakt, kunnen binnenkort een aanvraag indienen voor een bijdrage uit het detailhandelsfonds.
Geschreven door

Er is per winkelgebied maximaal 75.000 euro per jaar beschikbaar, onder de strikte voorwaarde dat de aanvrager flink meebetaalt in de kosten.
CollectiefWethouder Erik de Ridder: "Met het detailhandelsfonds belonen we goede ideeën en willen we bijdragen aan de kracht van winkelgebieden, leegstand bestrijden en innovatie bevorderen. Het is belangrijk dat de aanvraag het collectief dient. Dus een heel winkelgebied of winkelcentrum moet er van profiteren."
"Denk bijvoorbeeld aan het opknappen van een verwaarloosde gevel, of feestverlichting tijdens de kerstperiode. Maar ook initiatieven gericht op gezamenlijke ambities zoals het lintenmanagement kunnen worden ingediend voor een bijdrage uit het detailhandelsfonds. Ik laat mij graag verrassen door de inventiviteit van de ondernemers."
Eind deze maand wordt het voorstel voorgelegd aan de gemeenteraad van Tilburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.