Aquaduct Steenbergen aan Zee officieel geopend

STEENBERGEN - Het aquaduct Steenbergen aan Zee is zaterdagmorgen officieel geopend. Het maakt onderdeel uit van de nieuwe snelweg A4. De eerste schepen varen er al sinds 19 augustus doorheen. Over een jaartje rijden er auto's onder de betonnen bak door en onder de rivier, dan is dit deel van de nieuwe snelweg A4 tussen Antwerpen en Rotterdam voltooid.
Met het breken van een fles champagne tegen het aquaduct wensten Leo Heijmans (wethouder gemeente Steenbergen), Jan Luijten (statutair directeur Mobilis) en Bart van den Berg (directeur Bedrijfsvoering Rijkswaterstaat) het aquaduct een behouden vaart.

Project A4 Dinteloord-Bergen op Zoom
Het aquaduct Steenbergen aan Zee maakt deel uit van het project A4 Dinteloord - Bergen op Zoom. De nieuwe A4 in West-Brabant is een belangrijke doorgang voor verkeer. Door de aanleg wordt een van de twee ontbrekende schakels in de verbinding tussen Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam gerealiseerd.

De aanleg van de snelweg zorgt ook voor een ontlasting van het lokale wegennet, met als resultaat minder milieuproblemen en meer verkeersveiligheid. De A4 wordt een autosnelweg met twee dubbele rijstroken waarop 120 kilometer per uur gereden mag worden.

21 kilometer snelweg
In totaal gaat het om 21 kilometer snelweg, waarvan de eerste 6 kilometer in 2007 al zijn aangelegd, tussen Bergen op Zoom en Halsteren.