Ajax-supporters blijven hoop houden op PSV-Ajax

EINDHOVEN - De supportersvereniging van Ajax heeft de hoop nog niet opgegeven dat er komende zondag toch supporters van Ajax bij het duel tegen PSV kunnen zijn. Afgelopen vrijdag maakte burgemeester Van Gijzel van Eindhoven bekend dat supporters uit Amsterdam niet naar Eindhoven kunnen komen vanwege werkzaamheden aan de spoortunnel in Best.
Door die werkzaamheden is het volgens de burgemeester onmogelijk om op een veilige manier supporters van Ajax naar Eindhoven te laten reizen. Vervoer met de bus, eventueel in combinatie met een overstap op de trein in Maarheeze, was geen optie.

Voorzitter Daniel Dekker van de supportersvereniging van Ajax betreurt de beslissing van Van Gijzel: "Ik heb er eerlijk gezegd geen begrip voor. Er zijn de afgelopen jaren geen noemenswaardige incidenten geweest tussen Ajax-supporters en de PSV-aanhang. Supporters van andere clubs mogen wel met de bus naar Eindhoven komen. Waarom wij dan niet?"

Overleg
Volgens Dekker is de supportersvereniging van Ajax al weken achter de schermen bezig om een oplossingen te vinden voor het vervoersprobleem. Hij werd daarom ook verrast door de beslissing van Van Gijzel om geen Ajax-supporters toe te laten.

"We blijven in gesprek met de gemeente en hopen nog altijd op een oplossing, maar de kans dat die er komt is na vrijdag wel een stuk kleiner geworden". 


Deel dit artikel: