Nieuwe ouderenpartij OPA doet mee aan verkiezingen in Eindhoven, Tilburg, Breda, Den Bosch

DEN BOSCH - De nieuwe ouderenpartij OPA doet volgend jaar mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Eindhoven, Tilburg, Breda, Den Bosch, Oss en Waalwijk. Volgens campagneleider Dick Schouw uit Den Bosch is het de bedoeling dat daar nog flink wat gemeenten bijkomen. "We gaan wat reuring in de gemeentepolitiek brengen."
Ouderen Politiek Actief (OPA) is een beweging waarbij bestaande politieke partijen zich ook bij kunnen aansluiten. "Zo proberen we in alle gemeenten op de een of andere manier ouderenpolitiek te verspreiden", legt Schouw uit.

Initatief van 50Plussers
OPA is opgericht door een aantal leden van 50Plus, de ouderenpartij van Henk Krol uit Eindhoven. Bosschenaar Dick Schouw, nu een van de initiatiefnemers van OPA, was ook landelijk campagneleider van 50Plus. 50Plus maakte eerder bekend dat het niet meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2014, omdat het bang is voor gelukszoekers.

De naam van de nieuwe politieke partij is in ieder geval voer voor woordgrappen. "De naam zal ongetwijfeld belachelijk gemaakt gaan worden. Maar OPA is gewoon een afkorting. Dat die afkorting toevallig bij een deel van de doelgroep past is mooi meegenomen. Eén voordeel: iedereen onthoudt het meteen."