Video

Kruikenverzameling uit Made wordt gedachteniszuil op Bredase begraafplaats

15 september 2013 om 16:23
nl
Kunstenares Marianne van Heeswijk gaat op de Bredase begraafplaats Zuylen een gedachteniszuil van 2000 kruiken maken. De kruiken komen uit de verzameling van de overleden partner van Ria Braspenning uit Made.
Geschreven door

In haar huis en tuin staan zesduizend kruiken uit de hele wereld. Mensen kunnen in de kruiken een geschreven boodschap ter nagedachtenis aan een overleden dierbare achterlaten. De boodschap gaat dan in een afgesloten kruik. Die wordt dan voor de eeuwigheid in de ronde muur gemetseld.
Ria Braspenning en Marianne van Heeswijk kwamen op het idee na het overlijden van de partner van Ria. Ze wilden uit het ene levenswerk een ander levenswerk laten ontstaan. De zuil wordt een cirkel van 1.70m, precies de spanwijdte van Ria. Hij moet drie en halve meter hoog worden.
Zelf ook een kruik?Er is nog geld nodig voor het project. Belangstellenden kunnen al voor 8 euro een kruik adopteren. "Dat geld is echt niet voor mij", benadrukt Braspenning. "Het is nodig voor de aannemer en andere bouwkosten, de kruiken stel ik gratis beschikbaar." 
Voor meer informatie over het project kan je terecht op de website van Marianne van Heeswijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.