Henny Vrienten van Doe Maar viert 65ste verjaardag samen met Kinderpostzegelactie 2013

16 september 2013 om 16:01
nl
Henny Vrienten, bekend van de Brabantse band Doe Maar geeft dinsdag 24 september het startschot voor de Kinderpostzegelactie. De organisatie heeft voor de zanger gekozen, omdat hij net als de Kinderpostzegelactie zijn 65ste verjaardag viert.
Geschreven door

Volgende week gaan 200.000 kinderen van 5000 basisscholen langs de deuren om kinderpostzegels en kaarten te verkopen. Het thema van de Kinderpostzegelactie 2013 is 'Laat kinderen leren'.
Eerste bestelling op school zoon Vrienten bestelt de allereerste kinderpostzegels op de St. Antoniusschool in Amsterdam. Dit is de school van zijn zoon Teun die dit jaar voor het eerst zegels gaat verkopen.
Henny koopt de zegels van de 13-jarige tweeling Samantha en Nathalie. Zij zijn het gezicht van het mentorproject 'School 's Cool'. De opbrengst komt onder meer ten goede aan dit Nederlandse project. 
Anton CorbijnOok gaat een deel van de inkomsten naar het onderwijsproject in Ethiopië, waar Anton Corbijn kinderen fotografeerde voor de nieuwste serie kinderpostzegels.
Tijdens de aftrap van de kinderpostzegelactie treedt rapper Extince op met zijn versie van ´Alles gaat voorbij´ van Doe Maar. Henny zal met zijn basgitaar een rap van zanger Rico begeleiden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.