Eindhovense ontwerper Bart Hess maakt jurken van kaarsvet

17 september 2013 om 02:08
nl
De Eindhovense ontwerper Bart Hess heeft weer iets creatiefs bedacht. Eerder maakte hij al jurken van slijm en latex die onder meer rond Lady Gaga wist te draperen. Nu dompelt hij zijn modellen onder in een bad met kaarsvet.
Geschreven door

Hij doet dat voor de architectuurtriënnale in Lissabon.
Verlengen van het lichaamEen evenement met tentoonstellingen en programma's waarbij architectuur in de breedste zin centraal staat. In 'The Garmen District' experimenteert Hess het vergroten en verlengen lichaamsvormen.
Hij laat modellen in een bad water zakken en laat precies op de plek waar ze onder water gaan, kaarsvet in het bad vallen. Als de modellen helemaal tot aan hun hoofd in het mengsel zijn gezakt, worden ze weer opgetakeld en komen ze boven in een creatie van kaarsvet.
Hoge temperatuur"Hoe hoger de temperatuur, hoe complexer de creaties", zegt Hess tegen magazine Dezeen. Om dat te bereiken wordt de hitte langzaam opgebouwd, zodat de modellen wennen aan de hogere temperaturen en het geen pijn doet. De mal van kaarsvet die overblijft geldt als Hess' nieuwste werk.
De slijmjurk voor Lady Gaga sierde in 2011 ook de cover van een van de cd's van de Amerikaanse artieste.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.