50PLUS zet Bosschenaren Adriana Hernández en Dick Schouw uit partij

DEN BOSCH - 50PLUS heeft vrijdag bestuurster Adriana Hernández en partijlid Dick Schouw per direct uit de partij gezet. Beiden zijn afkomstig uit Den Bosch.
Adriana Hernández was binnen het hoofdbestuur van de partij verantwoordelijk voor de interne communicatie. Ze heeft zich volgens een verklaring van de partij ‘schuldig gemaakt aan integriteitsschending’. Hernández maakte in het verleden ook deel uit van het campagneteam van de Trots op Nederland, de partij van Rita Verdonk.


Ouderen Politiek Actief
Dick Schouw is voorzitter van de nieuwe partij Ouderen Politiek Actief, kortweg de OPA-beweging. Die partij wil volgend jaar in 20 gemeenten meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Hij wordt uit de partij gezet omdat hij ‘de grenzen die de partij heeft vastgesteld meerdere malen aantoonbaar heeft overschreden’.

Volgens Schouw is het argument dat de partij voor zijn royement heeft aangedragen "niet rechtsgeldig". Hij begrijpt dan ook niets van de actie van 50Plus. "Mij wordt verweten dat ik actief ben in de lokale politiek, terwijl ik het 50Plus-embleem draag. Maar dat mag volgens de statuten van 50Plus, ze moedigen het zelfs aan."

Krol niet ingelicht
Partijleider Henk Krol is niet door het bestuur ingelicht over het besluit, liet hij weten. "Ik ben geen lid van het hoofdbestuur en ze hebben mij ook niets verteld." Waarnemend voorzitter Marion Schobre was niet bereikbaar voor een toelichting.