Koeien zijn op hun mooist in Schijndel, maar Conny70 is de mooiste

SCHIJNDEL - Ongeveer 70 koeien deden vrijdagavond mee aan de derde editie van de Mid Summer Dairy Show. Dat is een verkiezing van de de mooiste koe van het jaar. De meeste deelnemers komen uit het zuiden van het land. De keuring wordt 's avonds gehouden omdat dat het beste uitkomt met het ritme van de melkkoe en de bedrijfsvoering van de melkveehouder. De verkiezing is dit jaar gewonnen door Conny70 van boer Freek Bongers uit het Limburgse Egchel. De winnende koe kreeg ook de publieksprijs omgehangen.

Botten en uiers
De dieren worden gekeurd op de stand van hun botten, de hoogte en lengte van de rug en de vorm van de uiers. Ook de manier van lopen wordt bekeken. Veel deelnemers doen hun best om hun koe schoon en glanzend te tonen.

Prijzen en eer
Het is de voor het derde jaar dat de Mid Summer Dairy Show wordt gehouden. De deelnemers gaan niet zozeer voor de prijs, maar voor de eer. Het is een prestatie om een echte miss in de stal te hebben staan, al heeft ze elf kalfjes gebaard dan kan de koe nog steeds een topper zijn.
Deel dit artikel: