Video

Meester Patissier Robèrt van Beckhoven wil nu ook Meester Boulanger worden

22 september 2013 om 19:00
nl
Hij is bekend als jurylid van 'CupCakeCup' en van het succesprogramma 'Heel Holland Bakt'. Robèrt van Beckhoven. Hij is al Meester Patissier, maar zijn ambitie reikt verder. Eind deze maand gaat hij op voor het examen Meester Boulanger. Als hij daarvoor slaagt, is hij de eerste Nederlander die deze bijzondere dubbele bakkerstitel mag dragen.
Geschreven door

Van Beckhoven heeft iets met brood. Zijn ouders en grootouders waren ook al bakkers. "Ik ben in de deegtrog geboren. Het ligt me en ik doe het graag." Niet voor niets wil hij Meester Boulanger, zeg maar Meester Broodbakker, worden.
ZwaarHet examen daarvoor is van 30 september tot en met 2 oktober. Het is de eerste keer dat het in Nederland wordt afgenomen. De titel wordt al gedragen in het buitenland.
Van Beckhoven is nu druk met trainen. "Het programma dat ik dan moet afleggen, heb ik al twee keer geoefend. De voorbereiding is best wel zwaar. Van de zomer ben ik daarom niet op vakantie gegaan."
Heel Holland BaktSinds een tijdje is Van Beckhoven een bekende Nederlander. Hij brak al min of meer door als jurylid van het kinderbakprogramma CupCakeCup, echt bekend werd hij met de tv-zomerhit 'Heel Holland Bakt'. "Dat was fantastisch. Er komt een vervolg en we zijn genomineerd voor de Televizier Ring. Wat wil je nog meer. Ja, ik word herkend op straat, dat is niet erg, dat hoort erbij." 
Van Beckhoven heeft al een titel. Hij is al drie jaar Meester Patissier, Meester Banketbakker, evenals mede-Brabander en tv-kok Rudolp van Veen. Ze zijn de enige twee in Nederland die deze titel dragen.
Woensdag 2 oktober weten we of daar voor Van Beckhoven de titel Meester Boulanger bij komt. "Ik hoop het. Brood bakken is een prachtvak, dat wil ik graag overdragen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.