Metaalwerkers in Den Bosch en Drunen in staking

22 september 2013 om 19:20
nl
Honderden metaalwerknemers van veertig verschillende bedrijven hebben maandag meegedaan aan acties en stakingen onder meer in Den Bosch en Drunen. Bij een aantal bedrijven ligt de productie volledig stil; bij andere wordt die flink ontregeld.
Geschreven door

De metaalwerkers staken voor meer waardering van hun vakmanschap, een normale loonsverhoging, invloed op hun werktijden en gelijk loon bij gelijk werk. Zaken die de sector ook voor jongeren aantrekkelijk moeten maken.
Onder meer bij Gea Refugeration en Possehl Electronics Nederland in Den Bosch en Sapa Profiles in Drunen, zijn een fors aantal werknemers in actie. Ook in de regio's Groningen en Nijmegen zijn er maandag acties in de metaal.
Estafette-actiesDe cao-onderhandelingen in de klein- en grootmetaal zijn in juni stukgelopen. De twee cao's gelden voor bijna een half miljoen mensen. Op 21 juni voerden er al ruim 2500 metaalwerkers actie en afgelopen vrijdag waren er ruim 2700 geregistreerde stakers in Rotterdam en Eindhoven.
Aankomende vrijdag gaan werknemers in de regio Amsterdam, Heerenveen, Rotterdam en Zwolle staken. De metaalwerkers houden vanaf 20 september estafettestakingen op maan- en vrijdagen afwisselend in regio's, branches en concerns.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.