Oostenrijkse therapie helpt 2-jarige Emma uit Wilbertoord van de sondevoeding af

WILBERTOORD - Ze werden er radeloos van. De ouders van Emma uit Wilbertoord liepen al twee jaar stad en land af om hun dochtertje van de sondevoeding af te krijgen. Niks hielp. Het leek een laatste strohalm, maar hij klonk meteen te mooi om waar te zijn. Een Oostenrijkse site beloofde een slagingskans van ruim 90 procent.
Een paar maanden na haar geboorte belandde Emma in het ziekenhuis met een flinke griep. Ze was door de griep ondervoed geraakt en moest aan de sondevoeding. 'Daar is ze toen nooit meer vanaf gekomen', verteld moeder Saskia Schouten.

Braken
"Het gebeurt vaker dat kinderen met sondevoeding moeten braken zodra ze gewoon eten. Overal hadden wij spuugbakjes staan", zegt Saskia. "Door al dat spugen wilde Emma niet meer gewoon eten. Ze had ook geen honger meer omdat ze door de sondevoeding voldoende binnenkreeg. In Nederland kregen wel allemaal adviezen en tips, maar niks hielp echt.

Wonderlijke genezing
Toen las ze op internet over een wonderlijke genezing via een Oostenrijkse site. Binnen vier weken zou een kind via deze therapie van de sondevoeding af zijn. Saskia en haar partner Jos durfden deze belofte nauwelijks te geloven, maar namen de gok. Via mailcontact werd Emma dagelijks begeleid in dieettips.

Van huilen
"Binnen drie weken at Emma weer gewoon! Ik kon het niet geloven toen ze spontaan naar worstjes greep. Ik moest er gewoon van huilen. Wat een geluk."

Inmiddels heeft Emma weer een gezonde eetlust. Ondertussen denkt Saskia na wat te doen met alle tasjes, slangetjes en andere spullen die nog aan de sondevoeding herinneren. "Ik wil het niet zomaar terugbrengen. Het moet een symbolisch afscheid worden."
Meer over dit onderwerp:
sondevoeding wilbertoord emma therapie oostenrijk