Elif Yavuz die omkwam bij aanslag in Nairobi is nog niet vergeten op school in Bladel

BLADEL - Een slimme meid, een voorbeeldige leerling. Dat hoor je op het Pius X-college in Bladel, waar Elif Yavuz in 1998 haar VWO-diploma haalde. De inmiddels 33-jarige vrouw kwam afgelopen weekend om bij de terroristische aanslag op een winkelcentrum in Nairobi.

Yavuz werkte samen met haar Australische partner aan malariaprojecten in Oost-Afrika. Ze was in Kenia vanwege de aanstaande geboorte van haar kind.

Wist wat ze wilde
"Een stil meisje, dat niet op de voorgrond trad, maar dat wel precies wist wat ze wilde," zegt Toon Geenen. Hij was 15 jaar geleden de geschiedenisdocent van Elif, die toen in Reusel woonde, maar in Bladel op school zat. "Een voorbeeldige leerling," vult biologieleraar Peter Kelleners. "Zo zou je er wel een hele klas vol willen."

Kelleners is erg aangedaan door het nieuws. Vooral het feit dat ze hoogzwanger was en dat ook haar vriend bij de aanslag in de Keniaanse hoofdstad Nairobi is vermoord is voor hem niet te vatten. Ook geschiedeniscollega Geenen is  al de hele dag bezig met het tragische nieuws.

Een sociaal meisje
Dat Elif zich in Afrika inzette voor de medemens en actief was als gezondheidswerker bij malariaprojecten, verbaast haar oud-docenten niet. Elif was volgens Geenen een heel sociaal meisje, dat altijd heel geïntereseerd was in alles wat er zich in de maatschappij afspeelde. "Ze is niet voor niets politicologie gaan studeren."     
Deel dit artikel: