Feyenoord-trainer Ronald Koeman neemt zichzelf op de HAK in reclame voor Giessense groentefabrikant

GIESSEN - De eerste reclame van Ronald Koeman waarin hij te zien is als het nieuwe boegbeeld van HAK staat online. In de reclame is te zien hoe de trainer van Feyenoord zijn best doet om de producten van de groentefabrikant uit Giessen aan te prijzen. "Dit is de mooiste 'kool' die ik ooit heb gemaakt."
Koeman neemt het stokje over van Martine Bijl, die sinds 1986 het gezicht van het bedrijf was. Vorige week werd bekend dat Ronald Koeman haar opvolgt.

'HAK op de tak'
De reclame van HAK duurt 33 seconden en zit boordevol woordspelingen. Zo is de Feyenoord-trainer te spreken over de kwaliteit van het veld, benadrukt hij het belang van een goede selectie (groenten) en houdt hij bijna automatisch zijn bord omhoog als kampioensschaal.

Ook is Koeman te spreken over de producten. "Dit is de mooiste 'kool' die ik ook heb gemaakt." Die in '92 (finale Europa Cup 1) vond de voormalige voetballer en trainer van PSV ook wel de moeite waard.

Na Koeman een ander
Vanaf woensdag is de reclame te zien op televisie. Tot het voorjaar van 2014 zal Ronald Koeman niet van de buis zijn weg te slaan. Dan wordt hij gewisseld met een andere BN'er. De kok van HAK, gespeeld door de Eindhovense acteur Steef Cuijpers, mag de hele 'wedstrijd' volmaken voor de duur van de reclamecampagne.