Video

Luchtballon landt midden in Tilburgse woonwijk: 'Vlakbij die elektrische draden, bloedlink!'

25 september 2013 om 13:39
nl
Een luchtballon heeft woensdagavond midden in de woonwijk Stokhasselt-Noord een noodlanding moeten maken. De ballon kwam naar beneden tussen de huizen in het Paganinihof in Tilburg. "Bloedlink!", vertelt een ooggetuige aan Omroep Brabant.
Geschreven door

De twaalf inzittenden raakten volgens de ballonpiloot Daan van Loosbroek niet in paniek en zijn veilig uit de mand gekomen.
"Ineens zie je die luchtballon naar beneden komen", vertelt een ooggetuige, "vlakbij die elektrische draden, bloedlink!"
Wind viel wegDe ballon is van het bedrijf Virgin. Loosbroek doet al 23 jaar ballonvaarten voor Virgin. Volgens Van Loosbroek viel de wind ineens weg. "Dat gebeurt een paar keer per jaar. Ik had geen snelheid en moest hem ergens neerzetten."
Daan zag een stukje gras, net voor een paardenwei en de hoogspanningsmast en net na de huizen. Daar heeft hij de ballon laten landen. "Je kunt niks sturen, dus je moet laag zitten, afwachten en kijken of het lukt." En het lukte.
'Applaus van de buurt'"Dan ben je wel trots", vertelt Daan van Loosbroek. "Ik kreeg applaus van heel de buurt." Volgens dezelfde buurtbewoners scheerde de ballon rakelings langs de daken van de huizen en de draden van de hoogspanningsmast.
"Wat er dan kan gebeuren, daar wil je niet aan denken", vertelt een bewoonster van een flat die de luchtballon ineens zag dalen. "Daar was ik heel erg bang voor."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.