Anky van Grunsven blij met terugkeer Bonfire en kondigt aan dat ook Salinero in brons wordt gegoten

26 september 2013 om 17:34
nl
Ook het succespaard Salinero van Anky van Grunsven wordt in brons gegoten. Dat kondigde de succesvolle amazone uit Erp vrijdag aan bij de terugkeer van het bronzen kunstwerk van haar andere succespaard Bonfire. Het kunstwerk werd na een langdurige reparatie teruggeplaatst.
Geschreven door

Van Grunsven heeft kunstenares Jannelies Raaijmakers opdracht gegeven om Salinero in brons te vereeuwigen. “Zowel Bonfire als Salinero zijn bijzondere paarden, die allebei buitengewone prestaties hebben geleverd. Ik vind dat beide een erepodium verdienen. Naar verwachting staan in maart 2014 beide kunstwerken naast elkaar op deze prominente plek in Erp.”
Amazone Anky van Grunsven was ook blij dat het bronzen beeld van haar succespaard Bonfire vrijdagmiddag is teruggekeerd op zijn vertrouwde plek in Erp. Het beeld werd begin dit jaar van zijn sokkel gehaald omdat de gemeente Veghel, waar Erp toe behoort, het wilde beveiligen. Bij deze operatie raakte de constructie van de bronzen Bonfire beschadigd. Inmiddels is het beeld weer helemaal hersteld en dus kan Bonfire terugkeren op zijn vertrouwde plek. "Iets waar ik natuurlijk heel blij mee ben", vertelt Anky vrijdagochtend.
Echte Bonfire al dertigAnky van Grunsven zal Bonfire vrijdag om halfdrie zelf terug op zijn plek zetten. Dit doet zij samen met wethouder Riny van Rinsum. Met de echte Bonfire gaat het volgens de succesvolle amazone uit Erp goed. "Hij is inmiddels dertig, maar behalve wat ouderdomskwaaltjes gaat het prima met hem", vertelt Anky.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.