Video

Invallen bij vethandelaren in Moerdijk en Werkendam

26 september 2013 om 11:54
nl
De politie heeft afgelopen week voor tonnen aan geld en goederen, waaronder een aantal oldtimers, in beslag genomen. Dat gebeurde tijdens onderzoek naar een crimineel netwerk dat handelt in vetten en spijsolie. Het netwerk zou opereren vanuit onder meer de gemeenten Moerdijk en Werkendam.
Geschreven door

De organisatie zou op een illegale manier tonnen hebben verdiend. Dat heeft justitie bevestigd aan Omroep Brabant en BN DeStem. De betrokkenen vervalsten onder meer de administratie.
Niemand aangehoudenJustitie vermoedt dat het netwerk uit twintig bedrijven en mensen bestaat. Vijf schepen, drie bedrijven en tien huizen zijn doorzocht. Nog niemand is aangehouden.
Het netwerk vervoert in schepen spijsolie en vetten. Die schepen geven meermalen per jaar afvalwater af aan vethandelaren. Die geven het daarna weer af aan vetverwerkers. Het afvalwater bevat altijd bruikbare hoeveelheden spijsolie. Voor die olie krijgen de schepen geld.
WitwassenHet netwerk zou meer vet verhandelen dan in de administatie is vermeld. Ook verdenkt justitie de organisatie van witwassen van illegaal verdiend geld.
Bij de doorzoekingen was ook de Inspectie Leefomgeving en Transport betrokken. Die hebben de schepen doorzocht en monsters genomen van de lading. Er is beslag gelegd op bankrekeningen, panden en twintig auto's, waaronder veel oldtimers.
In de omgeving van Werkendam zijn een bedrijf en vier huizen doorzocht en in Moerdijk twee bedrijven en een woning. Verder waren er doorzoekingen in Zeeland, Zuid-Holland en Limburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.