Trainer Eric Meijers per direct ontslagen bij Helmond Sport

HELMOND - Hoofdtrainer Eric Meijers is met onmiddellijke ingang uit zijn functie gezet als hoofdcoach van Helmond Sport. Dat meldt de club uit de Jupiler League zaterdag. Bestuur en directie hebben er geen vertrouwen in dat Meijers met de selectie de gestelde doelen voor dit seizoen kan verwezenlijken.

Algemeen directeur van Helmond Sport Mario Captein benadrukt dat de ontevredenheid over Meijers al langer speelde. "Dit is niet iets van de laatste weken of maanden", zo zei Captein tegen Omroep Brabant. "Dit speelt al sinds de winterstop van vorig seizoen."

Captein ziet in het gebrek aan eenheid in de ploeg een reden voor het ontslag van Meijers. "We zien geen team op het veld, maar individuen en veel spelers spelen onder hun niveau." Helmond Sport bezet na tien wedstrijden de negende plaats in de stand van de eerste divisie.

Pijnlijke nederlagen
De ploeg leed in vier dagen tijd twee pijnlijke nederlagen. Eerst was er de uitschakeling in de KNVB-beker door de amateurs van IJsselmeervogels en daarna de thuisnederlaag tegen Almere City dat vrijdagavond met 1-3 won terwijl het veel lager geklasseerd is.

Assistent-trainer Mario Verlijsdonk neemt de taken van Meijers voorlopig over.
Meer over dit onderwerp:
voetbal eric meijers helmond sport ontslag trainer
Deel dit artikel: