Verbreding A2 tussen Den Bosch en Eindhoven klaar: 240.000 ton nieuw asfalt

EINDHOVEN - De verbreding van de A2 tussen Den Bosch en Eindhoven van twee naar drie rijstroken is zondag na ruim twee jaar bikkelen, klaar. Dat is drie maanden eerder dan gepland.

Rijkswaterstaat begon in 2011 aan de grote verbouwingsklus van een van de belangrijkste en drukste verkeersaders in Nederland. De klus zou aanvankelijk pas eind 2013 klaar zijn, maar mede dankzij het goede weer kon Rijkswaterstaat doorwerken en was er nauwelijks vertraging.

240.000 ton asfalt
De verbreding van de A2 was een omvangrijke klus. Er werd onder andere 240.000 ton nieuw asfalt gebruikt. Ook moesten 86 bomen worden geplaatst en werd er zes hectare bos gerooid. Verder staan nu over het hele traject verspreid geluidschermen met een totale lengte van dertien kilometer. Dat zijn veel veranderingen voor een weg waarop automobilisten tot 1995 nog moesten wachten voor verkeerslichten.

De A2 was de afgelopen twee jaar een grote bron van frustratie voor automobilisten. Vanwege de werkzaamheden mocht er op het traject maar 90 gereden worden en stonden er dagelijks files. Dat is nu dus verleden tijd.

'Puntjes op de i'
Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) is tevreden met het resultaat, zo liet ze vrijdag nog weten. Hoewel de komende maanden de 'puntjes op de i' worden gezet, is de verwachting dat het verkeer geen last meer heeft van de werkzaamheden.

De verbreding van de A2 tussen Den Bosch en Eindhoven is het laatste onderdeel van een groter pakket maatregelen om de doorstroming van het verkeer te verbeteren en de beschikbare capaciteit beter te benutten. Door het hele land zijn in korte tijd spitsstroken, plusstroken en verbredingen gerealiseerd.
Deel dit artikel: