Video

Eindhovense student Jilt van Schayik in de race voor VN-jongerenvertegenwoordiger

29 september 2013 om 09:36
nl
De 22-jarige student Jilt van Schayik uit Eindhoven is doorgedrongen tot de finale van de verkiezing VN-jongerenvertegenwoordiger. Jilt was zaterdag een van de drie winnaars van de Nederlandse halve finale in Utrecht. Hij gaat nu vanaf 14 oktober tien dagen campagne voeren om uiteindelijk tot jongerenvertegenwoordiger van de Verenigde Naties te worden gekozen.
Geschreven door

De uiteindelijke winnaar wordt 23 oktober tijdens de Nacht van de VN in Amsterdam bekendgemaakt. Een jongerenvertegenwoordiger vormt de schakel tussen jongeren en bijvoorbeeld politieke instanties. Hij of zij verzamelt meningen en ideeën van jongeren om deze vervolgens onder de aandacht te brengen van Nederlandse politici, maar ook van de VN in New York.
Student Fontys Hogeschool EindhovenJilt studeert aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Hij volgt hier een pre-master om volgend jaar te beginnen met de master Globalisation and Development'.
Volgens de jury komt de Eindhovense student over als een benaderbare jongen bij wie leeftijdsgenoten met hun ideeën terechtkunnen. De verkiezing is een initiatief van de Nationale Jeugdraad (NJR). Dit onder meer in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken. Naast Jilt maken ook de studenten Leslie Vijn (21) uit Den Haag en Sascha Stans (21) uit Woubrugge nog kans op het winnen van de verkiezing.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.