Trots Tilburg: wethouder Moorman moet als burgemeester van Bernheze afzien van wachtgeld

1 oktober 2013 om 16:06
nl
De politieke partij Trots wil dat wethouder Marieke Moorman van Tilburg afziet van het wachtgeld waar ze recht op heeft nu ze burgemeester van Bernheze wordt. De partij heeft hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Moorman heeft recht op wachtgeld, omdat ze als burgemeester van Bernheze minder gaat verdienen dan als wethouder van Tilburg.
Geschreven door

Trots wijst op Jan Hamming. Die zag ook af van zijn wachtgeld toen hij burgemeester werd van Heusden. "Ik heb hier nog op geen enkele wijze over nagedacht", vertelt Moorman. "Ze vindt de vragen van Trots 'voorbarig'. "Ik weet net 48 uur dat ik waarschijnlijk burgemeester van Bernheze word. Ik neem binnenkort een besluit over het wachtgeld. Maar dat is mijn beslissing en niet die van Trots."
Taken verdelenTrots vraag het college verder of de taken van Marieke Moorman verdeeld kunnen worden over de andere wethouders. Dit vindt de partij 'financieel en praktisch beter', zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen.
Moorman moet in de gemeente Bernheze de opvolger worden van waarnemend burgemeester Willibrord van Beek. Die is aangesteld als nieuwe commissaris van de Koning in Utrecht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.