Gedenkhoekjes voor 'jonge held' Jasper (8) op Saltoschool de Startbaan in Eindhoven

6 oktober 2013 om 14:08
nl
Op Saltoschool de Startbaan in Eindhoven wordt maandag uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van de 8-jarige Jasper de Weijert. De jonge Eindhovense held zat in groep 5 van de school. Jasper overleed zaterdag aan een hersentumor, die in maart was ontdekt. Hoewel de jongen zelf geen kans had op genezing, zette hij zich de afgelopen maanden in om zijn eveneens zieke vriendje Faber van vier te helpen.
Geschreven door

Zaterdagavond al kwamen alle klasgenootjes van Jasper naar school om daar stil te staan bij zijn overlijden. Volgens directeur Ien de Kock waren ook alle ouders van de kinderen uit groep 5 hierbij aanwezig. Vervolgens is er zondag zowel in het hoofdgebouw van de Eindhovense school als in de dependance een gedenkhoekje voor Jasper ingericht.
Hier kunnen schoolgenootjes van Jasper sinds maandagochtend acht uur terecht met hun tekeningen, knuffels en verhaaltjes voor Jasper. Een mogelijkheid waar volgens de directeur veel kinderen gebruik van maken.
Vrijdag bellen blazenIn de gedenkhoekjes kunnen schoolgenoten van Jasper sowieso deze week nog terecht. Maar ook na de herfstvakantie blijft er volgens de directeur van de school een plekje beschikbaar waar kinderen terechtkunnen om Jasper te gedenken.
Vrijdag nemen alle zevenhonderd kinderen van de Eindhovense school samen afscheid van Jasper. Dit gebeurt door met z'n allen op het schoolplein bellen de lucht in te blazen. "Samen met de bellen kunnen de kinderen dan hun wensen in de richting van Jasper blazen", legt Ien de Kock uit.
Condoleanceregister stroomt volEen condoléanceregister voor Jasper, dat zaterdag is geopend, blijft inmiddels volstromen. Honderden bekenden en onbekenden van de jonge held nemen de moeite om een bericht achter te laten. Maandagochtend hadden al bijna 1800 mensen dit gedaan.
Velen betuigen steun aan familie en vrienden, anderen staan uitgebreid stil bij de 8-jarige 'kanjer'. "Dit zijn de nieuwe Heiligen van deze tijd. Kleine mensjes die zo dienstbaar zijn voor anderen. De groten der aarde kunnen hier nog héél veel van leren", is één van de reacties. Weer een ander schrijft: "Jasper heeft zo ontzettend veel mensen in hun hart geraakt, dat is heel bijzonder! Hij zal nooit worden vergeten."
Wil je ook een berichtje achterlaten? Dat kan in het condoleanceregister, bij dit bericht of op onze Facebookpagina. De uitvaart van Jasper vindt in besloten kring plaats.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.