Video

Bewoners Woensel-West in januari op straat: 'Ik voel me een derderangs huurder'

6 oktober 2013 om 15:30
nl
De bewoners van vier straten in de Eindhovense wijk Woensel-West staan per 31 januari op straat. Hun huizen moeten tegen de vlakte om ruimte te maken voor nieuwbouw. Volgens de bewoners laat woningcorporatie Trudo ze vallen als een baksteen. "Ik sta straks letterlijk op straat", is een veelgehoorde reactie.
Geschreven door

Bewoners kijken uiteraard al naar een alternatief. Danny Verboom: "Ik denk dat ik mijn inboedel maar verkoop. Alles wat ik de afgelopen jaren heb opgebouwd. Dan kan ik een klein kamertje gaan huren."
150 huishoudensDat ze binnen een paar jaar hun huis uit moesten, wisten ze al toen ze erin gingen. Verboom: "Tuurlijk wisten we dat. Maar de woningcorporatie heeft mondeling met ons afgesproken dat we dan een ander huis krijgen. Daar moeten ze zich aan houden. Het gaat hier om 150 huishoudens die op straat komen te staan."
Derderangs huurderWoningcorporatie Trudo in Eindhoven laat weten dat er nooit mondeling of schriftelijk afspraken zijn gemaakt over andere woonruimte. De bewoners moesten in oktober al weg zijn, laat een woordvoerder weten. Dat is al verlengd tot na de feestdagen. Bewoner Marleentje Weismann: "Ik voel me een derderangs huurder. Terwijl we de buurt hier toch echt wel leefbaar en levendig hebben gehouden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.