Oud-secretaresse van Henk Krol haalt uit: 'Hij opende zelf alle post'

EINDHOVEN - De oud-secretaresse van Henk Krol zegt maandag dat Krol altijd zelf alle post opende. Ze is boos omdat hij haar de schuld geeft van de administratieve wanorde op de redactie van de Gaykrant. Oud-medewerkers van Krol reageerden maandag in Nieuwsuur op de aantijgingen die Krol eerder naar zijn voormalig personeel maakte.
Henk Krol stapte vorige week op als voorman van de politieke partij 50Plus nadat duidelijk werd dat hij in het verleden geen pensioenpremies had betaald voor zijn personeel van de GayKrant.

Wegmoffelen
In een reactie daarop zei hij zondag dat hij jarenlang geen weet had van het verzuimen van de pensioenbetalingen. Zijn secretaresse had die brieven volgens Krol weggemoffeld in de onderste la.

In Nieuwsuur reageren oud-medewerkers van de GayKrant op de uitlatingen van Krol. De oud-secretaresse is boos omdat Krol haar de schuld geeft. "Henk opende zelf alle post. Daar was hij redelijk paranoïde in. Als een ander toch zijn post opende, dan stond er een razende en tierende Henk voor je", zo zei ze maandag.

Pensioenpaus
Het oud-personeel heeft er sinds het failliet van de GayKrant moeite mee gehad om Krol op televisie te zien. "Het voelt niet goed om hem overal de pensioenpaus uit te zien hangen", zegt Rits de Wit. Ook zijn collega Claudia Megens kon niet naar hem kijken. De oud-medewerkers weten nog niet of er juridische stappen tegen Krol volgen.

In Nieuwsuur laat Krol op zijn beurt weer weten dat er niets waar is van wat de secretaresse zegt. Krol: "Dat is 100% onwaar, ik had echt geen idee."