Video

Frank R. uit Cuijk verdacht van misbruik honderden meisjes, 144.000 foto's gevonden

8 oktober 2013 om 08:44
nl
De 48-jarige Frank R. uit Cuijk wordt ervan verdacht bijna driehonderd meisjes van tussen de tien en zeventien jaar via internet te hebben verleid tot het verrichten van seksuele handelingen. De man heeft zeker elf meisjes in het echt ontmoet en misbruikt, meldt het Openbaar Ministerie. Op 20 november moet R. voor de rechter in Assen verschijnen. Dan komt waarschijnlijk de stand van het onderzoek aan bod.
Geschreven door

De honderden slachtoffers van R. komen uit heel Nederland. Ruim dertig van de slachtoffers wonen in België. De man is al zeker acht jaar actief en zit nu vast in Groningen meldt het Dagblad van het Noorden. De politie en het Openbaar Ministerie willen niet zeggen of de man heeft bekend.
R. had in 2012 al opgepakt kunnen wordenFrank R. is in mei 2013 aangehouden nadat hij een meisje in Middelstum (Groningen) had ontvoerd. Bij een huiszoeking in de woning in Cuijk zijn computers en de telefoon van de man in beslag genomen. Door een fout van de Drentse zedenpolitie had de 'Kinderlokker van Cuijk' echter al driekwart jaar geleden opgepakt kunnen worden. Justitie heeft die fout erkend.
De politie vond 26.000 filmpjes en 144.000 foto's die de verdachte had gemaakt van slachtoffers. Inmiddels heeft justitie de identiteit van 65 kinderen die voorkomen op de beelden kunnen achterhalen. Justitie denkt dat dit aantal nog zal oplopen. Ook de marechaussee is ingeschakeld. Zij zijn gespecialiseerd in gezichtsherkenning.
Jaren contactUit onderzoek blijkt dat Frank R. mogelijk gedurende acht jaar ongeveer 300 meisjes via internet, met name chatboxen, heeft benaderd met seksueel getinte verzoeken. Dat wordt ook wel grooming genoemd.
De kans dat alle bijna 300 meisjes worden getraceerd lijkt klein, meldt een woordvoerder van de politie in Groningen. "Sommige meisjes hadden maanden en misschien zelfs jaren contact met deze man en zijn dus in die periode ook veranderd. Dat maakt het extra lastig om uit te zoeken wie ze zijn.''
Frank R. beschikte over verschillende e-mailaccounts en zou gebruik hebben gemaakt van verschillende identiteiten. Hij haalde de meisjes over om seksuele handelingen met zichzelf te verrichten voor de webcam, het beeldmateriaal bewaarde hij.
Misbruik in woning Frank R.In elf gevallen maakte hij ook fysieke afspraken met meisjes. Van deze seksuele contacten maakte hij ook beelden. Er is tot op heden in het onderzoek niet gebleken dat de man de beelden en filmpjes verspreid heeft. Van de drie meisjes die aangifte hebben gedaan, is bekend dat het misbruik plaatsvond in de woning van verdachte. Hij woonde in een flat aan het Fazantenveld.
Uit onderzoek is gebleken dat hij alleen handelde. Inmiddels zijn de andere acht meisjes benaderd door de politie. Het is op dit moment nog niet bekend of zij aangifte gaan doen.
Frank R. is nooit eerder voor een seksueel misdrijf veroordeeld. Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) woensdag laten weten. Over eventuele andere veroordelingen wil justitie niks zeggen.
'Teruggetrokken einzelgänger'De voormalige buurvrouw van Frank K. typeert hem als teruggetrokken einzelgänger. "Het leek een aardige man maar het blijkt een monster te zijn."
Op het moment dat de man werd aangeklaagd was al sprake van een aanklacht van meer dan honderd gevallen van grooming, oftewel het lokken van kinderen via internet met als doel het hebben van seksueel contact.
Inzet rechercheursDe man wordt verdacht van het plegen van ontucht, verleiding van minderjarige meisjes via internet, het bezit van kinderporno en het onttrekken van een minderjarige aan het ouderlijk gezag. 25 rechercheurs werken aan de zedenzaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.