Tegenslag voor Team Eindhoven in World Solar Challenge

ALICE SPRINGS - Het Solar Team Eindhoven heeft op dag vier van de race voor gezinsauto's op zonne-energie wat technische problemen gehad. Toch konden de studenten van de TU/e ook de etappe van woensdag in Australië afsluiten als eerste in het klassement.

In de zinderende hitte van de woestijn tussen Alice Springs en Coober Pedy moest de linkervoorband van de zonne-auto worden vervangen. Ook hadden de Eindhovenaren te kampen met een kapotte kabel waardoor de auto niet alle zonne-energie benutte.

Team Eindhoven blijft nummer 1
Het korte oponthoud zorgde voor een inhaalslag voor de rivalen van het Duitse team, maar die bleven steken op 14 minuten achterstand. Maar het Australische team passeerde het Nederlandse team al vroeg in de ochtend. Toch krijgen de Australiërs minder punten, omdat de Eindhovenaren met drie passagiers extra rijden. Dit betekent dat Solar Team Eindhoven ook de derde etappe officieus afsluit op plaats 1 van het klassement.

Zondag wereldkampioen?
De laatste etappe van Coober Pedy naar de finish in Adelaide start op donderdag en neemt nog twee dagen in beslag. Op zondag 13 oktober weten de studenten uit Eindhoven daadwerkelijk of zij de titel wereldkampioen gezinsauto op zonne-energie hebben bemachtigd, na een optelsom van alle aspecten.
Deel dit artikel: