Eis: Drie jaar cel tegen Bredanaar (38) die in Gelderland opzettelijk een man aanreed

8 oktober 2013 om 20:58
nl
Tegen een 38-jarige man uit Breda is voor de rechtbank in Arnhem drie jaar cel geeist, waarvan een jaar voorwaardelijk, voor poging tot doodslag. Volgens justitie reed de Bredanaar vorig jaar november in het Gelderse Ellecom opzettelijk een man aan. Het slachtoffer raakte daarbij zwaargewond.
Geschreven door

De Bredanaar kreeg op een parkeerplaats bij de Posbank ruzie met het slachtoffer nadat hij was aangesproken over zijn gedrag. De verdachte zou een blikje uit zijn auto hebben gegooid.
Gebroken rib en klaplongToen de man uit Breda wegreed, schepte hij het slachtoffer. Die liep onder meer een gebroken rib en een klaplong op.
De automobilist zegt dat hij bang was en daarom probeerde zijn autoraam en portier te vergrendelen. Daarbij zou hij per ongeluk gas hebben gegeven en het slachtoffer hebben geraakt. De officier van justitie gelooft daar niets van. Sporenonderzoek en verlaringen van getuigen zouden hebben aangetoond dat het om een bewuste actie ging.
Verminderd toerekeningsvatbaarDe verdachte zou volgens deskundigen verminderd toerekeningsvatbaar. Justitie eiste naast de celstraf ook een verplichte behandeling van de man en een rijontzegging van een jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.