Niet in de ton, maar Andy Marcelissen staat in onemanshow: 'Ik voel me al langer cabaretier'

EINDHOVEN - Hij is vijf keer Brabants kampioen tonpraten, won twee keer de Zilveren Narrekap van de Keiebijters. Als tonprater heeft Andy Marcelissen uit Raamsdonksveer zowat alles al gewonnen. Maar hij was op Omroep Brabant ook de opmerkelijke tv-weerman Henk Huppelschoten. En de 'Dichter des Larielands'.
Zijn derde bundel 'Van Alles en nog Niks' is net verschenen. Een fragment:

Roodharige vrouwen lijken mij ontzettend fijn,
want als er op het dak al roestvorming ontstaat,
zal het in de kelder ook wel vochtig zijn

Alles wat de goede man kan, gaat hij allemaal combineren in een splinternieuwe onemanshow 'Dichter bij 't volk'. Waarmee hij vanaf komend weekend in de Brabantse theaters staat. Te beginnen met Den Bolder in Waspik, komende zondag. Daarna volgen onder meer Oosterhout, Veldhoven, Uden, Dongen en Oisterwijk.

One man show
Met zijn onemanshow gaat voor Andy Marcelissen een lang gekoesterde wens in vervulling. De Brabantse humorist wil in 'Dichter bij 't volk' veel van zijn talenten combineren. Het wordt een voorstelling waarin hij zijn publiek gaat verrassen met lieftallige onzin, afgrijselijke kitsch, grandioze kolder en gortdroge flauwiteiten, pure poëzie en zijn inmiddels befaamde Larie-gedichten.

Hij doet dit met zoveel onweerstaanbare opgetogenheid en schijnbare moeiteloosheid, dat ook de hardnekkige ernst eronder smelt. Een programma met een lach en een traan. Waarbij de ontroering een lach van warme emotie kan oproepen en een rollende traan over de wang na een besmettelijke lachbui.