Papegaaienpark Veldhoven in herfstvakantie weer open

VELDHOVEN - Het papegaaienpark in Veldhoven gaat tijdens de herfstvakantie waarschijnlijk weer open. Dat meldt de nieuwe eigenaar Richard Loomans aan Omroep Brabant. Het park krijgt de naam Zoo Veldhoven.

Het Nederlands Opvangcentrum Papegaaien werd begin dit jaar failliet verklaard. Het park had grote organisatorische en financiële problemen. De dieren waren er verwaarloosd. Daarop nam roofvogelhouder Loomans het park aan de Wintelresedijk over.

Het park is inmiddels flink vertimmerd en schoongemaakt. "De gemeente heeft het park nu gekeurd", vertelt Loomans. "En dat is goed gegaan."

'Inkomsten mooi meegenomen'
Hij is blij dat het park tijdens de herfstvakantie weer open kan. "Al willen we nog wel even kijken wat voor weer het wordt."

Probleem is wel dat het toeristische seizoen er bijna op zit. "We kunnen inderdaad maar een maandje open, maar dat is toch mooi meegenomen om inkomsten te genereren. Tot tu toe heeft alles alleen maar geld gekost. Aan het begin van het volgende toeristische seizoen is de officiële heropening."
Deel dit artikel: