SPM Shoeters boekt overwinning tegen GasTerraFlames

GRONINGEN - SPM Shoeters heeft in Groningen een ruime overwinning geboekt tegen GasTerraFlames. In Martiniplaza werd het 52-68 voor Den Bosch. De ploeg van trainer Sam Jones was lange tijd heer en meester. Toch werd het nog spannend voor Den Bosch, want een ruime voorsprong van 20 punten werd bijna nog teniet gedaan. Op een gegeven moment stond het nog maar 51-54. Maar in het laatste gedeelte van de vierde periode nam SPM Shoeters weer afstand van GasTerraFlames.
Den Bosch begon gelijk goed aan de wedstrijd. Verdedigend stond het als een huis en vooral Tony Johnson had het vizier op scherp. Na de eerste periode stond het 17-10. In de tweede periode ging SPM Shoeters verder waar het gebleven was. Zodoende werd er gerust met een stand van 22-32.

In de periode kende SPM Shoeters zijn beste periode. De Bosschenaren liepen uit naar 26-46, het leek erop dat het drie vingers in de neus was.

GasTerraFlames terug in de wedstrijd
Maar GasTerraFlames knokte zich in het begin van de vierde periode helemaal terug. Het publiek ging achter de ploeg staan en sterspeler Jason Dourisseau was ontketenend. Met diverse driepunters bracht hij de stand terug tot 51-54.

Maar in het laatste gedeelte van de vierde periode gaf Den Bosch toch nog het nodige gas bij. Groningen scoorde nog maar één punt en de bezoekers wisten nog veertien punten te scoren. Uiteindelijk werd er afgeklokt bij 52-68.

'Goed op elkaar ingespeeld'
Stefan Wessels keek met een goed gevoel terug op de wedstrijd tegen GasTerraFlames. ,,We zijn goed op elkaar ingespeeld. Er zijn twee jongens teruggekomen uit het kampioensjaar 2012. Bovendien hebben we vandaag erg goed verdedigd. Dat gaf vanavond wel de doorslag."

Wessels beaamde dat het nog even billen knijpen was toen Groningen terug kwam tot drie punten. ,,Dat heeft ook te maken met het spelen in Martiniplaza. Als het publiek er achter gaat staan, komt er zoveel energie los bij de spelers van GasTerraFlames. Dat is heel lastig om dat tegen te houden. Uiteindelijk konden we ons op het laatst goed herpakken."

'Verdedigen is het wapen geweest'
Ook guard Mike Schilder was in zijn nopjes na de overwinning in Martiniplaza. Ook hij roemde het goede verdedigen van zijn ploeg. "De verdediging is ons wapen geweest. Daarmee zijn we in controle over de wedstrijd. In de vierde periode geven we de wedstrijd even uit handen, maar we stonden in het laatste gedeelte van de wedstrijd verdedigend weer sterk, waardoor ze amper meer scoorden."

Donderdag wacht de topper tegen Z&Z Leiden. Schilder: "Dan moeten we er gewoon weer staan, dan hebben we niets aan ons duel van vanavond." Wessels denkt dat het een andere wedstrijd wordt dan de supercup, twee weken geleden, die Den Bosch met ruime cijfers won. "Het zal een andere wedstrijd. Ze zullen deze competitiewedstrijd heel anders benaderen. Ik denk dat ze bij de supercup een hele slechte dag hadden. We moeten weer volop aan de bak."