Rugbyers van The Dukes uit Den Bosch hebben voortaan brandwonden in plaats van moddervegen

12 oktober 2013 om 16:46
nl
De geur van vers gemaaid gras of moddervegen aan de knieën is voor de rugbyers van de The Dukes in Den Bosch verleden tijd. De club speelt tegenwoordig op kunstgras. En dat geeft weer brandwonden en schaafplekken op de benen van de stoere Dukes-spelers. “Ach, het zijn maar kleine brandwonden", zegt aanvoerder Bart Viguurs.
Geschreven door

The Dukes verloor zaterdag de thuiswedstrijd tegen rivaal Hilversum met 24-25. Viguurs vindt niet dat met het kunstgras het rugby aan charme heeft verloren. “Onze uitwedstrijden gaan we heus nog wel in een heuse modderpoel spelen”, voorspelt Viguurs. “Maar kunstgras of modderpoel: de hoeveelheid adrenaline blijft hetzelfde.”
Harder afzettenBehalve brand- en schaafwonden heeft het kunstgras volgens Viguurs nog meer ‘nadelen’. “Door het kunstgras stuitert een bal toch iets anders dan op gewoon gras. Sowieso stuitert een rugbybal alle kanten op. Daarnaast moet je door de ondergrond iets steviger afzetten en dat ga je op den duur voelen”, aldus de aanvoerder.
Voor de beheerder van de kleedkamers: de tijd van kluiten modder in het doucheputje is voorbij. Voortaan liggen er rubberen korrels, dat maakt iets makkelijker schoon. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.