Video

Den Bosch waarschuwt: mensen zakken door armoedegrens door stijgende woonlasten

13 oktober 2013 om 08:37
nl
Steeds meer mensen zakken door de armoedegrens door de stijgende woonlasten. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeente Den Bosch. Die slaat alarm over de financiële positie van de laagste inkomensgroepen in heel Nederland. Van alle gemeenten in Nederland is Den Bosch naar eigen zeggen een van de eersten die de ontwikkeling van de woonlasten door de jaren heen heeft laten onderzoeken.
Geschreven door

Ruim een kwart van de huurders in Den Bosch geeft dit jaar veel meer geld uit aan huur- en energiekosten dan volgens de Nibud-normen verantwoord is. Als er niets verandert, kan dit aandeel in 2018 al op 37 procent liggen. Dat blijkt uit het onderzoek van bureau RIGO dat dinsdag wordtgepresenteerd.
'Verontrustend'Wethouder Jeroen Weyers vindt de uitkomsten van het onderzoek verontrustend en 'alarmerend'. Volgens Weyers speelt deze problematiek niet alleen in Den Bosch, maar in het hele land. "Het is ondenkbaar dat het hier uitsluitend om een lokale ontwikkeling gaat." Den Bosch wil dat er 'met urgentie maatregelen worden genomen'. De gemeente denkt aan behoud van het aantal sociale huurwoningen, investeringen in energiemaatregelen en tijdelijke huurverlagingen. "Lokale partijen kunnen dit onmogelijk alleen. Er zijn óók landelijke maatregelen nodig."
Dinsdag biedt de gemeente Den Bosch, samen met een aantal wooncorporaties, het huurdersplatform in Den Haag een petitie aan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.