Kickbokser Holzken maakt indruk als bokser

14 oktober 2013 om 08:55
nl
Nieky Holzken heeft zich maandagavond in Carré op indrukwekkende wijze gepresenteerd aan het Nederlandse bokspubliek. De kickbokser uit Helmond liet in de hoofdpartij van de Ben Bril Memorial weinig heel van de tien jaar oudere Georgiër Gari Abajiani. In de derde ronde schakelde hij zijn uitdagende opponent vakkundig uit.
Geschreven door

Holzken (29) beschouwde zijn optreden op het Amsterdamse boksgala als zijn officiële profdebuut. In eigen omgeving had hij al wel drie zogenoemde opwarmpartijen afgewerkt. Die won de schoonzoon van trainer-coach Sjef Weber, oud-Nederlands bokskampioen, eveneens op knock-out.
The NaturalHolzken behaalde als kickbokser vele Nederlandse, Europese en mondiale titels. 'The Natural', zoals hij in die wereld wordt genoemd, ziet om uiteenlopende redenen voor zichzelf nu meer toekomst in het 'gewone' boksen.
Holzken hoopt binnen drie jaar in aanmerking te komen voor een wereldtitelgevecht. Hij gaat voorlopig echter ook nog even door met kickboksen.
Winst op puntenRafik Harutjunjan uit Vught won ook in Carré. Hij was in zijn partij op punten te sterk voor de Belg Ahmed El Hamwi.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.