Curator wil vlees Willy Selten alsnog verkopen: 'Niets mis mee'

OSS - Met de twee miljoen kilo vlees van de verdachte groothandel Willy Selten in Oss is niets mis. Dat zegt curator Jaap van der Meer dinsdag. Hij stapt naar de rechter als de in beslag genomen partij vlees niet alsnog mag worden verkocht.
De vleesgroothandel wordt verdacht van fraude omdat er 300.000 kilo paardenvlees met rundvlees zou zijn gemengd. Het vlees werd vervolgens verkocht als puur rundvlees. Ook zou bedorven vlees zijn gebruikt. Het strafrechtelijk onderzoek is nog niet afgerond.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) legde beslag op de partij omdat de herkomst van het vlees niet duidelijk is. "De voorraad komt van EU-erkende bedrijven", concludeert de curator op basis van onderzoek in de adminstratie van Willy Selten. Maar de NVWA meent dat de curator nog steeds de herkomst van het vlees niet heeft aangetoond, reageert een woordvoerder dinsdag. Adviseur Frank Peters van Willy Selten laat weten dat de curator bevestigt wat het bedrijf altijd heeft gezegd.

Curator van der Meer belooft wel dat de kleine partij vlees met een verhoogd gehalte van de verboden pijnstiller fenylbutazon absoluut niet in de handel zal worden gebracht.

Al maanden opgeslagen
De voorraad vlees ligt al maanden opgeslagen in vier vrieshuizen. De verkoop kan tot zes miljoen euro opleveren, schatte curator Van der Meer eerder.

De opbrengst gaat vermoedelijk bijna helemaal naar de schuldeiser Rabobank. De bank zegt nog vijf miljoen euro tegoed te hebben. Inmiddels hebben zich 79 schuldeisers gemeld die een totaalbedrag van 11 miljoen euro claimen..

Meer over dit onderwerp:
willy selten oss vlees paardenvlees