Petitie nijpende woningsituatie Den Bosch aangeboden in Den Haag

14 oktober 2013 om 17:35
nl
Wethouder Jeroen Weijers van Den Bosch heeft dinsdag samen met Bossche woningcorporaties een petitie aangeboden aan de Tweede Kamercommissie voor Wonen en Rijksdienst. Steeds meer mensen in Den Bosch zakken door de armoedegrens als gevolg van de stijgende woonlasten. In de petitie wordt Den Haag dringend verzocht om met spoed maatregelen te nemen.
Geschreven door

Uit onderzoek van de gemeente Den Bosch blijkt dat ruim een kwart van de huurders in Den Bosch dit jaar veel meer geld uitgeeft aan huur- en energiekosten dan volgens de Nibud-normen verantwoord is. Als er niets verandert, kan dit aandeel in 2018 al op 37 procent liggen.
'Onderwerp op de politieke agenda'Weijers, wethouder van Volkshuisvesting, Welzijn en Cultuur in Den Bosch, benadrukt de nijpende situatie in Den Bosch. "Uit onderzoek blijkt dat er meer mensen in Den Bosch aanspraak kunnen op sociale woningen dan er worden aangeboden. Vooral door huurverhogingen dreigen mensen in de problemen te komen. Wij verzoeken de overheid om de regels wat te versoepelen. Bijvoorbeeld door tijdelijke huurverlagingen te accepteren. Als iemand een baan heeft kan de huur weer worden teruggedraaid naar het oude niveau."
Den Bosch is van Den Haag afhankelijk voor wijzigingen in de wet. Weijers hoopt dat de petitie duidelijk maakt hoe dringend de situatie is. "We hebben het onderwerp nu op de politieke agenda gezet en hopen dat Den Haag inziet dat kleine ingrepen veel kunnen helpen. Maar daar gaan we niet op wachten. We gaan ook zelf met de woningcorporaties om tafel zitten voor oplossingen. Hopelijk kan Den Haag hier een voorbeeld aan nemen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.