Lizette Coolen begint 'voedselbank' voor kinderkleding in Mierlo

MIERLO - Afdankertjes uit de kinderkledingkast worden in Mierlo warm binnengehaald door Lizette Coolen. Zij bedacht een ruilsysteem voor kinderkleding die ze vergelijkt met de voedselbank. 'K(l)offie&Co' heet het initiatief.
"Het is een soort kledingbibliotheek," zegt Lizette Coolen. Als jongste uit een groot gezin is ze gewend om afdankertjes te dragen, maar dat heeft ze nooit erg gevonden.

"Toen ik me realiseerde dat overgebleven kleding van de plaatselijke kinderkledingbeurs rechtstreeks naar Roemenië gaat dacht ik: er zijn in Nederland intussen ook genoeg kinderen die er heel blij mee zouden zijn."

Voor elk kledingstuk een muntje
Iedereen kan kinderkleding tot maat 164 inleveren. "Voor elk kledingstuk krijg je een muntje waar je kleren mee kunt kopen. Als je niets nodig hebt kun je de muntjes doneren aan iemand anders die wel verlegen zit om nieuwe kleren voor de kinderen." 

Voor de eerste kledinginzamelingen van K(l)offie&Co op 26 oktober en 9 november kan Lizette nog terecht in cafe 't Tapperijke in Mierlo. Maar het is de bedoeling om voor opslag en ruildagen een leegstaand pand te vinden in Mierlo. "Voedselbanken zijn op die manier ook ooit terechtgekomen in gebouwen die al lang niet meer werden gebruikt."