Sport woensdag: Grote Prijs Valkenswaard verzet, Advocaat naar AZ, debuut Arias

15 oktober 2013 om 09:21
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws en uitslagen over sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder meer: Dick Jaspers start goed op WK driebanden, Grote Prijs Nederland bij het motorcross in Valkenswaard krijgt nieuwe datum en Dick Advocaat naar AZ.
Geschreven door

Jaspers wintDick Jaspers heeft zijn eerste groepsduel tijdens het wereldkampioenschap driebanden in Antwerpen gewonnen. De biljarter uit Sint-Willebrord rekende woensdag in zijn eerste duel af met landgenoot Jean-Paul de Bruijn. Vrijdag treft Jaspers de Tsjech Martin Bohac. De Bruijn moet het als verliezer mórgen al tegen Bohac opnemen. Alleen de zestien groepswinnaars gaan door naar de achtste finale. Die staat voor zaterdag op het programma. Dan wordt er gespeeld in een knock-outsysteem.
Ook debuut AriasNaast Memphis Depay (Nederland) en Zakaria Bakkali (België) maakte dinsdagavond nóg een PSV'er zijn debuut als international. Colombiaan Santiago Arias (21) stond in de basis in de wedstrijd van zijn land tegen Paraguay.
Advocaat naar AZDick Advocaat wordt de nieuwe trainer van AZ. De 66-jarige Hagenaar wordt bij de Alkmaarse eredivisionist de opvolger van de vorige maand ontslagen Gertjan Verbeek. Advocaat zat zonder club na z'n vertrek bij PSV deze zomer. In Alkmaar tekent hij een contract tot het einde van het seizoen.
Grote Prijs van NederlandDe Grote Prijs van Nederland op het Eurocircuit in Valkenswaard wordt volgend jaar niet, zoals gebruikelijk, met Pasen verreden. De internationale federatie FIM heeft besloten om de motorcrosswedstrijd voor 4 mei op de wedstrijdkalender te zetten. Valkenswaard kent volgend jaar de categorieën MXGP, zoals de MX1 voortaan gaat heten, de MX2, waarin Jeffrey Herlings zijn titel mag verdedigen als hij dat wil, en de klasse voor vrouwen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.